Gå til innhold

NILU er nominert til Mangfoldsprisen 2020

Labmedarbeider Kalkidan G. Tekleab, NILU
Foto: NILU

NILU – Norsk institutt for luftforskning er en av to kandidater som er nominert til Mangfoldsprisen for mellomstore og store bedrifter i Viken fylke i 2020.

– Det er vi veldig stolte av, sier HR-sjef Kristin Butveit. – Her på NILU har 33% av de ansatte ikke-nordisk bakgrunn, faktisk er flertallet av de med doktorgrad fra land utenfor Norden.

I august skal det kåres to vinnere (en fra små, og en fra mellomstore og store virksomheter) per fylke. Vinnerne går deretter videre til den nasjonale finalen i september.

– Vi tar absolutt ikke seieren på forskudd, sier Butveit, – men vi setter pris på å bli anerkjent som en tverrkulturell og mangfoldig virksomhet, og vil jobbe videre for å fremme et fordomsfritt og inkluderende arbeidsmiljø.

Mangfoldsprisen er statens utmerkelse for fremragende bruk av innvandreres kompetanse i arbeidslivet. For Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) handler det om å løfte fram virksomheter som ser verdien av å ha ansatte med ulik bakgrunn, i møte med et tøffere arbeidsmarked.