Gå til innhold

Tomas Nordlander blir ny administrerende direktør på NILU

Thomas Nordlander

NILUs styre har vedtatt å ansette Tomas Nordlander som ny administrerende direktør fra 1. mai 2024.

Tomas Nordlander kommer til NILU fra en stilling i ledelsen ved naboforskningsinstituttet IFE. Der er han leder for divisjonen Digital System.

Nordlander har en bred akademisk bakgrunn, med grader innen elektronikk og ledelsesvitenskap samt en doktorgrad i kunstig intelligens. Han har lang forskningserfaring fra flere europeiske land og har ledet flere store internasjonale forskningsprosjekter.

– Med Nordlander får NILU en direktør med bred og lang erfaring fra forskningsledelse og -utvikling. Hans erfaring fra instituttsektoren og hans engasjement i norske forskningsmiljøer vil være svært viktig for videre posisjonering av NILU, sier styreleder Dagfinn Myhre.

Thomas Nordlander
Thomas Nordlander blir ny administrerende direktør på NILU.

Nordlander er opprinnelig fra Gøteborg i Sverige, men har de siste 16 årene jobbet med forskning og forskningsledelse i Norge. Han har jobbet ved kjente norske forskningsinstitusjoner som SINTEF og IFE, og har en solid bakgrunn innen ledelse, forskning og kommersiell forståelse. Han brenner for anvendt forskning og forskningsbasert innovasjon for et bedre samfunn.

Før han bega seg inn i forskningssektoren jobbet Nordlander i IT-sektoren i Sverige. Han har også bred entreprenørerfaring etter å ha startet og drevet selskaper i Sverige, Irland og Tyskland.

Tomas Nordlander har flere styreverv i forsknings- og teknologibedrifter, og et omfattende nettverk i Norge innen akademia, næringsliv og politikk.

– Jeg er veldig spent på muligheten til å bidra til NILU, et respektert institutt som utfører forskning av stor samfunnsmessig betydning, sier han.