Gå til innhold

Faglig og folkelig frampå

Barn ved stand
Foto: Helge M. Markussen, Framsenteret

Framsenteret markerer seg faglig folkelig. Fredag ble forsknings­samarbeidet om miljøgifter presentert for fagmiljøet i Oslo, og lørdag satte forskerne, blant annet fra NILU, sitt preg på Idéfestivalen i hovedstaden.

Framsenteret markerer seg faglig folkelig. Fredag ble forsknings­samarbeidet om miljøgifter presentert for fagmiljøet i Oslo, og lørdag satte forskerne, blant annet fra NILU, sitt preg på Idéfestivalen i hovedstaden.

– Dette er vi veldig fornøyd med, massevis av folk og stor interesse for hva vi driver med, sier Eldbjørg Heimstad, forskingsdirektør ved NILU-Framsenteret.

Heimstad og hennes forskerkolleger fra Havforskningsinstituttet, Akvaplan-niva og NIVA representerte Framsenteret og sine representative institusjoner på Blindern lørdag. De fikk nok å gjøre. Allerede før arrangementet hadde åpnet sto folk i kø for å se hvordan kjemi som fag benyttes i nordområdeforskning.

Med ulike praktiske øvelser, prøver, dyr, ja masse rart, formidlet forskerne både til barn og voksne.

– Vi aner ikke hvor mange, men bare på de to første timene var det flere hundre, anslagsvis 3-400 mennesker foran vår stand. Det har gått i ett, sier Heimstad.

Arrangementet, Idefestivalen 2011, er en kombinasjon av Universitetet i Oslo sitt 200-årsjubileum og Det internasjonale kjemiåret. Festivalen har fått stor oppmerksomhet, blant annet fra NRK P2 som hadde tre timers direktesending fra Blindern lørdag.

Se flere bilder fra festivalen på Framsenterets facebookside.

For Framsenteret er det naturlig å vise virksomheten både nasjonalt og internasjonalt. Dette er det andre store arrangementet på kort tid der Framsenteret markerer seg. For to uker siden var senteret tungt tilstede på AMAP-konferansen i København. Hensikten er blant annet å fortelle om forskningsaktiviteten, øke muligheten for nasjonalt og internasjonalt forskningssamarbeid og bidra til rekruttering.

Fredag presenterte Framsenteret seg selv og flaggskipet, “Miljøgifter – effekter på økosystemer og helse” for fagmiljøet i Osloområdet. Dette skjedde på CIENS-senteret.

– Vi må si oss svært fornøyd med mottakelsen. Både embetsverk og forskere møtte opp og vi fikk mange gode spørsmål som vi klarte å svare på, sier forskningskoordinator Jo Jorem Aarseth.