Gå til innhold
  • Send

  • Kategori

  • Sorter etter

  • Antall per side

Fant 9747 publikasjoner. Viser side 13 av 390:

Publikasjon  
År  
Kategori

Resource guide of scenarios for modelling pollutant transport in Northern Sea Areas. Akvaplan-niva report, APN-1672.04

Carroll, J.; Heimstad, E.S.; Breivik, K.; Iospje, M.

2000

Heavy metals and POPs in Europe 1998. EMEP/CCC

Berg, T.; Hjellbrekke, A.-G.; Larsen, R.

2000

Luftkvalitetsmålinger, Norske Skog Saugbrugsforeningen AS, Halden. NILU OR

Innset, B.

Norsk institutt for luftforskning (NILU) har på oppdrag fra Norske Skog, Saugbrugsforeningen AS i Halden gjennomført et måleprogram for målinger av luftkvalitet i bebygd område i nærheten av fabrikkanlegget. Bakgrunnen for forespørselen var klager fra naboer på stikkende lukt og sjenerende røyk fra fabrikken.Det var vind med moderat styrke fra fabrikken mot boligene i alle periodene med luktplager.Måleresultatene viser forhøyede VOC-konsentrasjoner i uteluft under luktepisodene i forhold til den gjennomsnittlige VOC-konsentrasjonen i måleperioden. De identifiserte enkeltkomponentene som hadde høyest konsentrasjon, var først og fremst terpener som også ble målt i utslippene i 1998. Utslipp fra Saugbrugsforeningen gir sannsynligvis det største bidraget til VOC i uteluft ved de undersøkte boligene. Målte konsentrasjoner av enkeltkomponenter av VOC ligger langt under lukttersklene for de enkelte forbindelsene. Målte gjennomsnittskonsentrasjoner av eddiksyre og maursyre var i samme størrelsesorden som konsentrasjoner det er vanlig å finne i urbane strøk. Resultatene viser forhøyede konsentrasjoner i uteluft under luktepisodene i forhold til gjennomsnittskonsentrasjonen i måleperioden. Hovedkilden til eddiksyre og maursyre er sannsynligvis utslipp fra fabrikken. Målte konsentrasjoner av maursyre ligger langt under lukttersklen mens eddiksyrekonsentrasjonene ligger i samme størrelseorden som de laveste lukterskelene som er rapportert.De høyeste timesmiddelverdiene av partikulært sulfat (SO4) var i samme størrelsesorden som maksimale døgnmiddelskonsentrasjoner NILU måler i lite forurenset område på bakgrunnsstasjonen Prestebakke. Målte timesmiddelkonsentrasjoner av svoveldioksid (SO2) var høyere enn SO2 -nivået på bakgrunnstasjonen Prestebakke. Dette tyder på at lokalt utslipp fra fabrikken gir et bidrag til SO2-forurensning i området men konsentrasjonene er lave.

2000

Boligprosjekt Smieøya, Skien. Beregning av luftforurensningsbelastningen. NILU OR

Haugsbakk, I.

Det er utført beregning av produksjon og tilhørende konsentrasjoner av NO2 og PM10 omkring planlagt bolignalegg ved RV 36 på Smieøya i Skien.Spredningsberegninger viser ingen overskridelser av nasjonalt mål for NO2, men sannsynligvis enkelte overskridelser av nasjonalt mål for PM10.

2000

Spredningsberegninger for utslipp fra Sundland bioenergisentral, Drammen. NILU OR

Grønskei, K.E.

Norsk institutt for luftforskning (NILU) har på oppdrag fra Drammen Fjernvarme A/S beregnet forurensningskonsentrasjoner for et planlagt energianlegg. Eksisterende skorstein er vurdert på bakgrunn av luftkvalitetskriterier gitt av SFT for maksimale timeverdier av NO2 og bakgrunnskonsentrasjoner av NO2 i området. Spredningsberegningene viste at de planlagte utslippene fører til konsentrasjoner betydelig lavere enn SFTs krav til forurensning fra enkeltanlegg.

2000

Guangzhou air quality action plan 2001. Air quality management and planning system for Guangzhou (NORAD Project CHN 013).

Aarhus, K.; Larssen, S.; Aunan, K.; Vennemo, H.; Lindhjem, Henriksen, J.F.; Sandvei, K.

2000

Policy Applications of the EUROTRAC Results: The Application Project. Transport and Chemical Transformation of Pollutants in the Troposphere, 3373, vol. 1

Borrell, P.; Builtjes, P.; Grennfelt, P.; Hov, Ø.; van Aalst, R.; Fowler, D.; Mégie, G.; Moussiopoulos, N.; Warneck, P.; Volz-Thomas, A.; Wayne, R.

2000

Måledata fra langtransportert forurenset luft og nedbør. Datarapport fra programmene CAMP '99 og AMAP '99 (sporstoffer og organiske komponenter). NILU OR

Manø, S.; Berg, T.

Måledata fra langtransportert forurenset luft og nedbør
Datarapport fra programmene CAMP '99 og AMAP '99 (sporstoffer og organiske komponenter)

Måledataene i denne rapporten er innsamlet i forbindelse med Statlig program for forurensningsovervåkning ved Statens forurensningstilsyn. Målingene er utført på prøver som er innsamlet under programmene Comprehensive Atmospheric Monitoring Programme (CAMP) og Arctic Monitoring and Assessment Programme (AMAP) i 1999. CAMP er en av aktivitetene innen Oslo- og Pariskommisjonens (OSPAR) studier for transport av landbasert forurensning til Nordsjøen. Rapporten inneholder ukentlige måledata for de organiske stoffene a- og g-heksaklorosykloheksan (HCH) samt heksaklorbenzen (HCB) i luft og nedbør samlet på Lista.

Videre inneholder rapporten ukentlige måledata fra luftprøver samlet på Zeppelinfjellet ved Ny-Ålesund som et ledd i AMAP. Resultatene omfatter 10 sporstoffer, to HCH-isomerer, HCB, seks isomerer tilhørende DDT-gruppen, syv klordanisomerer, 33 isomerer fra gruppen polyklorerte bifenyler (PCB) samt 38 forbindelser av typen polyaromatiske hydrokarboner (PAH).

En sammenfatning av resultatene finnes i NILU OR 23/2000 (Statens forurensningstilsyn: Overvåking av langtransportert forurenset luft og nedbør. Atmosfærisk tilførsel, 1999. Statlig program for forurensningsovervåking, rapport nr. 797/00).

2000

Spredningsberegninger for utslipp til luft fra Elkem Aluminium Mosjøen. NILU OR

Grønskei, K.E.; Gram, F.

NILU har på oppdrag fra Elkem Aluminium foretatt beregninger av konsentrasjoner av fluorider, partikler og SO2 rundt verket i Mosjøen før og etter ombygging.

2000

Spredningsberegninger 1999 FREVARs avfallsforbrenningsanlegg på Øra i Fredrikstad. NILU OR

Haugsbakk, I.

NILU har utført spredningsberegninger for FREVARs avfallsforbrenningsanlegg for husholdningsavfall og sykehusavfall på Øra i Fredrikstad. Beregningen viser lavere forurensningsnivå enn tilsvarende beregninger i 1994, og betydelig lavere verdier enn anbefalte retningslinjer og grenseverdier.

2000

Publikasjon
År
Kategori