Gå til innhold

Sirkulær økonomi

Sirkulær økonomi er et system der materialer ikke blir avfall og naturen regenereres.

I en sirkulær økonomi holdes produkter og materialer i bruk så lenge som mulig gjennom aktiviteter som reparasjon, gjenbruk, oppussing, reproduksjon og resirkulering.

Ved å frikoble vekst fra bruk av begrensede ressurser, adresserer den sirkulære økonomien globale problemer som klimaendringer, tap av biologisk mangfold, avfall og forurensning, samt material- og ressursknapphet. Systemtenkningstilnærmingen bak sirkulærøkonomikonseptet oppmuntrer til samarbeid, åpenhet og innovasjon. Det fremmer felles mål og skaper robuste forretningsmodeller og jobbmuligheter som prioriterer fremtidige generasjoners velvære.

Vår ekspertise

Vi utvikler og tar i bruk vitenskapelige og digitale løsninger for å forbedre datadeling langs verdikjeden, legge til rette for samarbeid mellom interessenter og støtte informert beslutningstaking for å håndtere komplekse overganger.

Våre metoder inkluderer substans- og materialstrømsanalyse (SFA/MFA), digitale produktpass (DPP), livssyklusvurdering (LCA), miljøutvidet inngang-utgang og dynamisk økonomisk (CGE) modellering og datainformasjonssystemer. Våre emneområder inkluderer gruvedrift, kritiske råvarer og sikker og bærekraftig design (SSbD).

Disse teknikkene kan brukes på nasjonale, europeiske og globale verdikjeder. Vi støtter beslutningstaking og legger til rette for overgangsprosesser på tvers av ulike skalaer – fra europeiske reguleringsbyråer til nasjonale offentlige beslutningstakere og private selskaper.

Vi integrerer med tjenester som DPP-er for å tilby datadrevne løsninger som støtter design av bærekraftige produksjoner, overgang til sirkulære forretningsmodeller, minimering av ressursbruk og valg av mer robuste forsyningskjeder.

Vår ekspertise strekker seg også til å utforme internasjonale standarder og nasjonale planer for sirkulær økonomi, for å sikre overholdelse av miljø- og utslippsrapporteringsforskrifter. Data- og analyseverktøy som livssyklusvurdering (LCA), materialflytanalyse (MFA) og kritiske råvarestudier (CRM) veileder datadrevet beslutningstaking og sikrer politiske anbefalinger som er i tråd med prinsippene for due diligence og målbare indikatorer.

Denne systemiske tilnærmingen sikrer informerte, ansvarlige beslutninger, og sikrer bærekraftig bruk av knappe materialer som sjeldne jordarter.

Vi leverer digitale løsninger som forbedrer datadeling og sikrer pålitelighet langs og på tvers av verdikjeder.

Vår forskning som en programvareløsning legger til rette for skalerbarhet, utvidelse og gjenbruk i nye applikasjoner og verdikjeder.