Fant 9758 publikasjoner. Viser side 238 av 391:
2020
2015
2006
Nasjonalt beregningsverktøy - AP5. Tettsteder og industri, datainnsamling og validering av forenklet metode. NILU rapport
Rapporten gir en oversikt over datainnsamling og validering i forbindelse med utvikling av forenklet metode for beregning av konsentrasjoner. Validering av prosentilverdier for døgnmiddelkonsentrasjoner viser så stor usikkerhet at det anbefales å ikke videreutvikle konseptet. Det anbefales å isteden utvide konseptet for modellering i AP4 suksessivt.
2016
Nasjonalt beregningsverktøy - AP5. Tettsteder og industri, metodebeskrivelse. NILU OR
Rapporten gir en teknisk beskrivelse av metoden og identifiserer de produktene som skal utvikles under AP5 (forenklet modellering, tettsteder og industri) som et første steg mot implementering, testing og validering av systemet.
2015
Nasjonalt samfunnsoppdrag om sirkulær økonomi. Forslag til organisering.
Denne rapporten inneholder forslag til organisering av et mulig nasjonalt samfunnsoppdrag om sirkulærøkonomien. Vårt forslag til organisering av et nasjonalt samfunnsoppdrag om sirkulær økonomi skiller seg noe fra eksisterende organisering av de to andre nasjonale samfunnsoppdragene i Norge i at den baserer seg på å etablere en omstillingslab. Omstillingslaben vil ha en rolle som likner på den «operativ gruppe» i de andre to nasjonale samfunnsoppdragene, men som er større i omfang, og har konkrete mål for oppfølgings- og medvirkningsprosesser mot målbar transformasjon.
NILU
2024
Nasjonalt veikart for CO2M/CO2MVS
På vegne av Norsk Romsenter har NILU – Norsk institutt for luftforskning og CICERO Senter for klimaforskning utarbeidet et veikart for hvordan Norge kan nyttiggjøre seg data fra CO2 Monitoring-satellittene (CO2M) og tjenesten CO2-emissions Monitoring and Verification Support Capacity (CO2MVS) i forvaltning, forskningsmiljøer og næringsliv. Veikartet avslutter med anbefalinger for veien videre for Norge vedrørende CO2M og CO2MVS.
NILU
2023
The National Mercury (Hg) Assessment in Norway evaluates the connections among: (a) national, regional and global Hg policies and regulations, (b) emissions, releases, uses and exposure pathways of Hg, and (c) concentrations of Hg in the environment, biota, and humans, measured during 2000-2020. Our findings suggest that the key changes of Hg in humans and the environment are highly dependent on the quality of the datasets, yet connections both to national and regional sources, as well as climate related drivers could be made for some data sets.
Norwegian Environment Agency
2022
2023
National report for Norway. WMO Global Ozone Research and Monitoring Project, report no. 48. WMO TD no. 1299
2005
2011
2006
2007
2008
2013