Gå til innhold
Amandip Sangha

Amandip Sangha

Ansatt

Dr. Amandip Sangha er seniorforsker ved avdeling for digitale teknologier ved NILU. Han har en PhD i matematikk fra Universitetet i Oslo. Hans faglige interesser er i matematisk modellering, data science, ML/AI og HPC anvendt på fagfelt relatert til klima og miljø.

Han motiveres av å bidra med samfunnsnyttig forskning og kunnskapsutvikling på klima og miljøfeltet.

Ayan Chatterjee

Ayan Chatterjee

Ansatt

Dr. Ayan Chatterjee er forsker ved NILU Digitale teknologier, Kjeller, og førsteamanuensis II ved Høyskolen Kristiania, Oslo, med tidligere akademiske stillinger ved Universitetet i Agder og Simula FoU. Dr. Chatterjee er kjent for sin tverrfaglige forskning, og bygger bro mellom felt som programvareteknikk, datavitenskap, menneskesentrert AI, datautvinning og digital helse for å fremme innovasjon i akademia, industri, og offentlig sektor.

Dr. Chatterjee fullførte sin mastergrad i programvareteknikk ved Jadavpur University, India, og har en doktorgrad i IKT med fokus på e-helse fra Universitetet i Agder, Norge. Doktorgradsarbeidet hans fokuserte på maskinlæringsbasert e-coaching for personlige helseanbefalinger, banebrytende metoder innen personlig helsedatahåndtering og hybride beslutningssystemer. Hans ekspertise spenner over programvareteknikk, datavitenskap og kunnskapsteknikk, og gjør ham i stand til å takle komplekse utfordringer innen helse- og miljøvitenskap og drive brukersentrerte, datadrevne løsninger som påvirker både forskning og industri.

Dr. Chatterjee er en aktiv bidragsyter til EU-prosjekter, og leder eller samarbeider om arbeidspakker med fokus på datavitenskap, digital helse, miljøovervåking og programvareutvikling. Hans prosjektledelse inkluderer å overvåke leveranser, koordinere oppgaver og sikre samsvar med EUs forskningsmål. Ved Høyskolen Kristiania har han designet og undervist i videregående kurs som «Secure Software Development» og «AI for Cybersecurity» for masterstudenter, med fokus på cybersikkerhet og programvarepålitelighet og veiledning av masteroppgaver.

Med en h-indeks på 24 og over 950 siteringer, deler Dr. Chatterjee funnene sine gjennom konferanser, presentasjoner og tidsskrifter, og sitter i redaksjonen for Scientific Reports. Hans karrieremål er å avansere som forskningsprofessor i informatikk, og fremme tverrfaglig samarbeid for å møte virkelige utfordringer innen dataanalyse på tvers av ulike domener. Dr. Chatterjees arbeid i skjæringspunktet mellom teknologi, miljømessig bærekraft og menneskelig velvære understreker hans forpliktelse til virkningsfull, innovativ forskning, og bidrar til meningsfulle fremskritt innen vitenskap, utdanning og samarbeid på tvers av sektorer.

Bendik Østrem Svalastog

Bendik Østrem Svalastog

Ansatt

Bendik Østrem Svalastog jobber som full-stack utvikler. Hans kjernekompetanse ligger innen DevOps, Java, diskret matte, arbeidsmetodikker og logikk, og faglig formidling. Han har en bachelor i programmering fra Universitetet i Oslo og ved siden av jobben tar han en mastergrad i programmering og systemarkitektur samme sted, for å styrke faglig dybde og forfølge en interesse for forskning.

Bendik har hatt mange jobber som lærer, for både barn og voksne, og har tatt med seg det til NILU og holdt kurs om Git og Test Driven Development (TDD) for kolleger. Han har en mangfoldig arbeidserfaring fra corporate konsulentbransje og har jobbet med store aktører som Telenor, Mesta, Vipps, Produsentregisteret, Ardoq, Digitalt Førerkort og Direktoratet for Samfunnssikkerhet og Beredskap. Han har også vært et år på Frischsenteret som forskningsassistent i et prosjekt rett etter studietiden.

Huy Dong Gia

Huy Duong Gia

Ansatt

Huy Duong Gia er for tiden doktorgradsstipendiat ved Stiftelsen NILU (siden 2023).

Han har en bachelorgrad i kontrollteknikk og automatisering (fra 2015 til 2019 ved Ho Chi Minh-byens tekniske universitet), der han lærte om kontrollteknikk, innebygde systemer, elektronisk design (PCB) og IoT-applikasjon.

Han gikk deretter videre til å bli systemingeniør med innebygde systemer (fra 2019 til 2021 ved BKASIC Technology cooperation). I løpet av 2 år som ingeniør designet og programmerte han (C-språk) innebygd system for elektroniske produkter, spesielt med høyhastighets signalenheter. Han brukte IoT-applikasjon for å kontrollere produktet over internett, og designet maskinvare (PCB) for innebygd system, kontrollkort og høyfrekvent PCB.

Huy tok så sin mastergrad i mikro- og nanosystemteknologi (fra 2021 til 2023 ved Universitetet i Sørøst-Norge). Her dro han til den lille verden for å studere nano- og mikrosystemteknologi, spesielt fotonikkenheter, optikk og MEMS-design (Mechanic-Electronic Micro System).

Nå jobber han under MISO-prosjektet. Hans hovedfokus er å utvikle omgivelsesmonitorer for drivhusgasser (GHG) med lavt strømforbruk for langsiktig distribusjon i Arktis og våtmarker. Ved å integrere tinyML (Tiny Machine Learning) har han ikke bare som mål å forbedre nøyaktigheten og påliteligheten til data som samles inn fra disse sensorene, men også å redusere strømforbruket ved langvarig bruk. Målet er å gjøre luftkvalitetsdata i Arktis og våtmarker mer tilgjengelige, nøyaktige og nyttige for forskere og allmennheten.

Bachir Belaid

Mohamed-Bachir Belaid

Ansatt

Dr. Mohamed-Bachir Belaid er forsker ved NILU med base på Kjeller.

Han tok sin mastergrad i informatikk og optimalisering i 2016 ved USTO-universitetet i Oran, Algerie.

Han fortsatte deretter studiene ved University of Montpellier, sør i Frankrike, hvor han tok sin doktorgrad i Constraint reasoning and Data mining. Doktorgradsarbeidet hans ble implementert som en del av et bibliotek i Choco Constraint Solver.

Før han begynte i NILU jobbet han som postdoktor ved Simula og ved OsloMet. På Simula jobbet han med constraint-innhenting og kvalitative constraint-resonnement. Ved OsloMet jobbet han med lærende automata og Tsetlin-maskinen. 

Hans ekspertise involverer informatikk, optimalisering, data mining, constraint-resonnement, konseptlæring, kvalitative begrensninger og lærende automata. 

Han jobber også for tiden med å implementere AI- og ML-modeller på jordobservasjon og ulike miljøapplikasjoner. 

Stefan Jetschny

Stefan Jetschny

Ansatt

Stefan Jetschny har en doktorgrad i geofysikk fra Karlsruhe Institute of Technology, Tyskland. Han har mer enn 20 års erfaring både innen akademisk og industriell forskning. Hans viktigste forskningsaktiviteter inkluderer anvendelse av massive, skalerbare numeriske algoritmer på store datasett for å løse anvendte problemer, tidligere innen feltet for karakterisering av undergrunnen og nå innen miljøforskning.

Under sin tid som assisterende professor bidro han til og ledet prosjekter innen seismisk modellering og inversjon for «near surface»-applikasjoner. Dette inkluderte også utvikling av åpen kildekode som utnytter finite differanser metode. Mens han arbeidet for en teknologidrevet olje- og gassleverandør, utviklet han innovative og nye marine undersøkelsesgeometrier og strategier ved å utforske hele kjeden av geologisk modellbygging, syntetisk datagenerering og anvendelse av moderne seismiske prosesseringsalgoritmer.

I sin nåværende rolle som maskinlæringsforsker / seniorforsker ved NILU, bidrar Stefan til NILUs ambisiøse datavitenskapsteam for å hjelpe med å anvende maskinlæring og AI-relaterte metoder på instituttets varierte prosjektkatalog. Han er aktivt involvert i European Topic Center for Data Integration and Digitalisation (ETC DI) og koordinerer EU Horizon-prosjektet FAIRiCUBE. I tillegg er han hovedsikkerhetsrepresentant ved NILU og trives godt med det frivillige arbeidet i velferdskomiteen.

Robert André Logna

Ansatt

Robert André Logna er senior systemutvikler i avdelingen Digitale teknologier. 

Han er spesialist innen klient-server teknologi. Robert motiveres av å utvikle robuste, vedlikeholdbare og skalerbare informasjonssystemer. 

Hans interesseområder er hovedsaklig distribuerte prosesseringssystemer/rammeverk (eks. Apache Spark/HBase/YARN) og utvikling/implementering av maskinlæringsmodeller i slike systemer. 

Rune Åvar Ødegård

Rune Åvar Ødegård

Ansatt

Rune Ødegård er digitaliseringsdirektør ved NILU og leder av avdelingen for digitale teknologier. Han har en mastergrad i Environmental Pollution Control Management fra Heriot-Watt University i Edinburgh.

Siden 1997 har Ødegård arbeidet med tverrfaglig forskning mellom miljøvitenskap og informasjonsteknologi, med over tjue års erfaring innenfor ledelse, design, utvikling og implementering av miljøsystemer. Han har hatt roller som både deltakende forsker og prosjektleder i en rekke forskningsprosjekter, både nasjonalt og internasjonalt.

I 2008 ble Ødegård leder for avdelingen for digitale teknologier, og i 2019 ble han utnevnt til digitaliseringsdirektør.

Tuan-Vu Cao

Tuan-Vu Cao

Ansatt

Tuan-Vu Cao mottok sin doktorgrad i elektronikkteknikk fra Universitetet i Oslo i 2011 med temaet mikrokraft sensorgrensesnitt i nanometer CMOS-teknologi.  I løpet av doktorgraden bodde han ved ISN Lab ved UC San Diego i et år for å implementere en frekvensadaptiv BFSK MICS-bånd (402-405 MHz) senderbrikke for biomedisinsk bruk. Han har lang erfaring fra både akademia og industri.

Fra 2011 til 2012 jobbet han som postdoktor ved NTNU (Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet) for å designe en Delta-Sigma Analog til Digital-omformer ved 65nm CMOS-teknologi.

Fra 2012-2018 jobbet han i industrien som senioringeniør ved WINS Instrumentation AS og Prediktor AS for ulike prosjekter, for eksempel overvåking av næringsinnhold og trådløs DST sanntidsinstrumentering. Siden 2018 har han kommet tilbake til akademia ved å begynne i NILU hvor han for tiden er seniorforsker.

Tuan-Vu Cao har drevet flere nasjonale og EU-prosjekter ved NILU:

- Horizon Europe project MISO - Autonom Multi-Format In-Situ Observasjonsplattform for atmosfærisk karbondioksid- og metanovervåking i permafrost og våtmarker; (2023-2026) (Prosjektleder og prosjektkoordinator)

- EEA Grant project—HAPADS - et nytt luftmobilt overvåkingssystem som gjør det mulig for sluttbrukere å ta informasjonsdrevne beslutninger for å redusere eksponering for luftforurensning; (2020-2023) (Co-PI og WP-leder)

- EEA Grant project SmartFood project "Engasjere innbyggerne i matmangfold i byer"; (2021-2024) (Co-PI og WP-leder)

- NFR IKTPLUSS project: AirQMan: Luftkvalitetsstyring med lav latens (2021-2025) (WP-leder)

- NFR 273394- ‘‘Leopard-Wearable particle detector enabling safer working environments’’ (2018–2020) (hoveddesigner og teknisk koordinator)

Hans forskningsinteresser inkluderer muliggjørende teknologier (avanserte sensorer, edge intelligence, IoT, etc...) og andre autonome systemer for miljøovervåking og -styring.