Gå til innhold
  • Send

  • Kategori

  • Sorter etter

  • Antall per side

Fant 9747 publikasjoner. Viser side 16 av 390:

Publikasjon  
År  
Kategori

Overvåking av langtransporterte forurensninger 1999. Sammendragsrapport.

Skjelkvåle, B.L. (Red.) Atmosfærisk tilførsel: Aas, W.; Tørseth, K.; Manø, S.; Berg, T.; Solberg, S.

2000

Vurdering av luftforurensning ved bioenergianlegg i Lillehammerområdet. Fylkessykehuset og Granheim Lungesykehus. NILU OR

Grønskei, K.E.

Norsk institutt for luftforskning (NILU) har på oppdrag fra Lillehammer fylkeskommune beregnet forurensningsbelastning ved Lillehammer fylkessykehus og Granheim lungesykehus. Forurensningsbelastningen ved anleggene er vurdert på grunnlag av SFTs luftkvalitetskriterier og resultatet av spredningsberegninger. Beregningsresultatene viser at maksimale timevise konsentrasjoner vil tilfredsstille SFTs krav til nye anlegg for begge sykehus. Utslippene er små og langtidsmiddelkonsentrasjonene blir meget lave sett i forhold til SFTs luftkvalitetskriterier.

2000

Multivariat statistisk analyse. NILU F

Foshaug, H.

2000

Måling av luftkvalitet ved to sterkt trafikkerte veier i Oslo vinteren 1999/2000. NILU OR

Hagen, L.O.; Haugsbakk, I.

For 8. vinter på rad er det gjennomført målinger av NO2 og svevestøv (PM2,5 og PM10) nær sterkt trafikkerte veier i Oslo. Denne vinteren ble det også målt CO ved stasjonen i Kirkeveien. Stasjonene var plassert i Kirkeveien ved Schwachs gate og Store Ringvei ved Tåsen. Det ble målt overskridelser av anbefalte luftkvalitetskriterier ved begge stasjonene for NO2, PM2,5 og PM10. Luftkvaliteten ved de to stasjonene for svevestøv, som har veidekkeslitasje på grunn av piggdekk som en viktig kilde, var dårligere enn ved Helsevernetatens bybakgrunnsstasjon Nordahl Bruns gate i Oslo sentrum. I Kirkeveien økte PM10-nivået til tross for redusert bruk av piggdekk. Dette skyldes i hovedsak tørre og bare veier i store deler av mars, som medførte en rekke dager med høye konsentrasjoner. Ved Tåsen ble luftkvaliteten klart bedre siste vinter. Dette skyldes mindre trafikk etter åpningen av Tåsen-tunnelen.

2000

Bakgrunnsverdier for VLUFT bestemt med AirQUIS-EPISODE. NILU OR

Tønnesen, D.; Slørdal, L.H.

En vurdering av områdebelastning, modellkonsepter og anvendelse er utført for å beregne bakgrunnsverdier for programmet VLUFT for byene Oslo, Bergen, Trondheim og Drammen. Resultatene er presentert i form av plot som viser soneinndeling i byene.

2000

The effectiveness of traffic reduction measures for health improvement. NILU F

Clench-Aas, J.; Bartonova, A.; Klæboe, R.; Kolbenstvedt, M.

2000

Measurement programme for heavy metals and persistent organic pollutants in air and deposition in Europe. WMO Global Atmosphere Watch, 136

Brorström-Lunden, E.; Berg, T.; Munthe, J.

2000

Multipurpose spectral imager.

Sigernes, F.; Lorentzen, D.A.; Heia, K.; Svenøe, T.

2000

Spredningsberegninger for utslipp fra Drammen fjernvarmeanlegg. NILU OR

Grønskei, K.E.

Norsk institutt for luftforskning (NILU) har på oppdrag fra Drammen Fjernvarme A/S beregnet minste anbefalte skorsteinshøyde for et planlagt energianlegg. Valg av skorsteinshøyde er vurdert på bakgrunn av luftkvalitetskriterier gitt av SFT for maksimale timeverdier av NO2 og bakgrunnskonsentrasjoner av NO2 i området. Beregningene gav minste anbefalte skorsteinshøyde på 35 m over røykgassinntaket i skorsteinen når NO2-konsentrasjonene i skorsteinsutslippet. Det er også utført beregning av maksimale konsentrasjoner ved bakken når anlegget benyttes til søppelforbrenning.Spredningsberegningene viste at det ikke vil være overskridelser av de anbefalte luftkvalitetskriteriene for helse og vegetasjon hverken som timemiddel eller som langtidsmiddel for noen av komponentene med en skorsteinshøyde på 35 m.

2000

Vurdering av forandringer i utslipp til luft ved bruk av gass som energibærer og virkninger på luftkvaliteten i Sør-Trøndelag. NILU OR

Knudsen, S.

Rapporten har tatt for seg virkningen på luftkvaliteten av potensielle utslippsreduksjoner ved gassrørledning inn Trondheimsfjorden. Det er sett på lokal luftkvalitet og innvirkning på Norges internasjonale forpliktelser til utslippsreduksjoner.

2000

Spredningsberegninger for utslipp fra energianlegg i Namsos. NILU OR

Haugsbakk, I.

Norsk institutt for luftforskning (NILU) har på oppdrag fra Energos ASA beregnet minste anbefalte skorsteinshøyde for et planlagt energianlegg i Namsos. Valg av skorsteinshøyde er vurdert på bakgrunn av luftkvalitetskriterier gitt av SFT for maksimale timeverdier av NO2 og bakgrunnskonsentrasjoner av NO2 i området. Beregningene gav minste anbefalte skorsteinshøyde på 25 m når NO2-konsentrasjonene i skorsteinsutslippet er 300 mg NO2/m3.Spredningsberegningene viste at det ikke vil være overskridelser av de anbefalte luftkvalitetskriteriene for helse og vegetasjon som timemiddel for noen av komponentene med gitt skorsteinshøyde når konsentrasjonen i utslippet er 300 mg NO2/m3 med røykgassmengde 34 000/24 000 Nm3/h.

2000

Overvåking av luft- og nedbørkvalitet i grenseområdene i Norge og Russland april 1998-mars 1999. NILU OR

Hagen, L.O.; Sivertsen, B. Arnesen, K.; Innset, B.

En omfattende kartlegging av forekomst og omfang av luftforurensninger langs grensen mot Russland i Sør-Varanger startet i oktober 1988. Måleprogrammet omfatter luftkvalitet, meteorologiske forhold og nedbørkvalitet. I området måles de høyeste SO2 -konsentrasjonene i Norge. Høyeste timemiddelkonsentrasjon i Svanvik i perioden var 2 177 µg/m3 . Utslippene kommer fra de russiske smelteverkene i Nikel og Zapoljarnij.

2000

Publikasjon
År
Kategori